Roboții militari ar putea deveni o forță de temut, dar și o resursă armată mai greu de controlat
Roboții militari îi sperie pe oficialii de la Pentagon. Ei au emis o directivă în ceea ce privește politica SUA cu privire la dezvoltarea armelor autonome. Alte state nu au aceeași reticență ca SUA în ceea ce privește roboții dotați cu AI. Acestea se întrec în a dezvolta roboți și drone letale.
Pericolele integrării AI în sistemele militare
Cea mai mare problemă a integrării AI-ului în sistemele de armament o reprezintă controlul și lipsa deciziei umane în selectarea țintelor. Asta pentru că o mașinărie de război nu poate fi trasă la răspundere. Vorbim aici de cazul crimelor de război, sau a altor erori, ce pot interveni cu consecințe dezastruoase.
Inteligența artificială schimbă lumea prea repede
Mulți experți susțin că AI-ul este o sabie cu două tăișuri pentru omenire. Acesta aduce mari avantaje în ceea ce privește dezvoltarea tehnologică. În același timp, însă, dezvoltarea inteligenței artificiale se face prea repede și fără să se ia în calcul riscurile. O trecere prea rapidă la o societate care are la bază inteligența artificială, poate duce la dezechilibre majore pe plan global. Iar aici vorbim în special de mediul economic și social. Asta fără să mai luăm în calcul integrarea AI-ului în dezvoltarea armelor. Acest fapt ar putea foarte bine să distrugă civilizația umană la un moment dat.
SPACEX SE PREGĂTEȘTE DE A TREIA LANSARE TEST A NAVEI STARSHIP